scroll down

Lajme

Storm ICT është bërë Gold Partner i Snom Technology për Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe Shqipëri

STORM ICT përfundon me sukses projektin për Avancimin e Sistemeve të Telemjekësisë së Kosovës bazuar në teknologjinë Cisco

Grupi STORM ka ndërmarrë masat e parapara për virusin korona (COVID-19)

Mbroni biznesin tuaj nga sulmet kibernetike! Ne kemi një zgjidhje

IDC shpall Pure Storage si udhëheqësin e tregut global për all-flash-array (AFA)!

Gold Partner TrendMicro

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

STORM ICT L.L.C has been awarded by Business Excellence Awards: Best Integrated IT Services Company ‐ Balkans

Mbylle

Storm ICT është bërë Gold Partner i Snom Technology për Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe Shqipëri

Snom u themelua në 1996 në Berlin, Gjermani, nga Christian Stredicke dhe Nicolas-Peter Pohland. Në 1999, kompania filloi prodhimin e telefonave VoIP me prezantimin e modelit snom 100. Deri në vitin 2000, kompania u përqëndrua në një vizion për të bërë komponentë ndërveprues për sistemet e komunikimit të ndërmarrjeve. Në vend që të shiste zgjidhje të platformës telefonike, kompania theksoi telefonat stand-alone VoIP që janë në përpuethshmëri me platforma standarde nga prodhues të ndryshëm, gjë që u bë e mundur falë Session Initiation Protocol (SIP) që ishte standardizuar kohëve të fundit në Internet Engineering Task Force (IETF).

 

 

Softueri Snom ka më shumë se 15 vjet histori zhvillimi dhe përmirësimi. Është i sigurt dhe pajis biznesin me mbi 900 veçori dhe cilësime telefonike për një përvojë komunikimi të fuqishme, fleksibile dhe të gjithanshme. Standardet e larta të Snom në inxhinieri vijnë nga trashëgimia gjermane. Snom përpiqet të arrijë përsosmërinë në të gjitha aspektet e zhvillimit të harduerit me mjeshtëri të pashembullt, dizajn elegant, praktikë dhe efektivitet të kostos.

Storm ICT është bërë Gold Partner i Snom Technology për Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe Shqipëri

STORM ICT përfundon me sukses projektin për Avancimin e Sistemeve të Telemjekësisë së Kosovës bazuar në teknologjinë Cisco

Qendra Kombëtare e Telemjekësisë së Kosovës ka përmbyllur me sukses projektin “Avancimi i Sistemeve të Telemjekësisë” me anë të të cilit është arritur instalimi i sistemeve bazuar në Teknologjinë Cisco  të cilat ofrojnë kualitet të lartë komunikimi dhe mundësi më të mëdha në aplikimin e telemjekësisë në vende dhe rrethana të ndryshme. Ky projekt është financuar nga SHSKUK – MSH në kuadër të projekteve kapitale dhe është implementuar nga kompania Storm ICT.

I ndarë në dy vite implementimi, faza e parë e këtij projekti është përmbyllur me sukses në Tetor të vitit 2018 ku është bërë instalimi i sistemit për videokonferenca dhe sistemit të zërimit në amfiteatrin e Qendrës Kombëtare të Telemjekësisë në Prishtinë. Po ashtu, në këtë fazë është instaluar edhe infrastruktura qendrore për menaxhimin dhe ruajtjen e videokonferencave si dhe integrimi i infrastrukturës së vjetër në mënyrë që sistemi të vazhdoj të funksionoj edhe me sistemet e vjetra deri sa të përfundoj faza e dytë e këtij projekti dhe të gjitha sistemet e vjetra në qendrat rajonale të telemjekësisë të zëvendësohen me ato të reja.

Sistemi mobil i videokonferencave është kompletuar dhe funksionalizuar plotësisht dhe tani mund të përdoret qoftë për qëllime edukimi apo edhe transmetim nga ambiente të ndryshme si salla operacioni. Amfiteatri është pajisur me sistem videokonferencash me kualitet të lartë të imazhit dhe zërit, monitor dhe projektor për të shfaqur në të njëjtën kohë prezencën lokale, atë në distancë dhe prezantimet. Serverët e infrastrukturës qendrore janë instaluar dhe konfiguruar në dhomën e serverëve. Gjithashtu, për tu përshtatur me specifikat e sistemeve të reja, në bashkëpunim me ofruesin e shërbimeve të internetit dhe VPN-it janë bërë konfigurimet dhe përshtatjet e nevojshme të rrjetit.

Në fazën e dytë janë instaluar sistemet e reja dhe të avancuara në qendrat rajonale të telemjekësisë në spitalet e përgjithshme në Mitrovicë, Pejë, Gjakovë, Prizren dhe Gjilan si dhe në QKMF në Skenderaj. Në këtë fazë është bërë zgjerimi i rrjetit me dy qendra të reja të telemjekësisë, atë në spitalin e përgjithshëm në Vushtrri dhe Ferizaj.

Qendrat rajonale të telemjekësisë tashme janë pajisur me kamera të cilësisë së lartë me transmetim imazhi të kualitet 4K si dhe me pajisjet tjera si TV me kualitet të lartë dhe audio sistem. Instalimet fizike si dhe konfigurimet janë bërë me një nivel të lartë profesionalizmi duke ruajtur njëkohësisht edhe estetikën e hapësirave në të cilat janë kryer këto instalime.

Pas përfundimit të instalimeve dhe konfigurimeve është bërë trajnimi i stafit në secilën qendër në përdorimin, konfigurimin dhe mirëmbajtjen e këtyre sistemeve. Në varësi të nevojave në të ardhmen, trajnime plotësuese do të mbahen për stafin e secilës qendër e cila identifikon një nevojë të tillë. Sistemet janë testuar me secilën pikë si dhe është bërë një stres test i sistemit ku janë lidhur mbi 30 pika brenda dhe jashtë vendit dhe kanë qëndruar në lidhje për më shumë se 3 orë duke mos shfaqur asnjë problem dhe mbingarkesë të infrastrukturës qendrore apo pikave fundore.

Tashmë këto pajisje kanë filluar të shfrytëzohen me kapacitet të plotë brenda rrjetit kombëtar të telemjekësisë si dhe në nivel ndërkombëtar duke ofruar një kualitet dhe përvojë të jashtëzakonshme komunikimi.

Menaxhimi i këtij projekti është bërë me një nivel të lartë profesionalizmi nga ana e stafit të QKTK-SHSKUK me një bashkëpunim dhe përkrahje të jashtëzakonshme nga ana e kompanisë implementuese. Të gjitha pajisjet kanë garancion tre vjeçar si dhe kompania do të ofroj përkrahje Premium për të njëjtën periudhë kohore.

Për më shumë info:   https://www.facebook.com/telemedks 

Grupi STORM ka ndërmarrë masat e parapara për virusin korona (COVID-19)

Si një punëdhënës i përgjegjshëm dhe partner i besueshëm, ne monitorojmë zhvillimin e situatës COVID-19 dita ditës, dhe në nivelin e të gjithë Grupit STORM, kemi formuar një ekip brenda Bordit Drejtues të Grupit, i cili, me udhëzimet e autoriteteve dhe institucioneve kompetente, zbaton të gjitha masat e nevojshme të sigurisë në lidhje me punën tonë, duke u kujdesur për shëndetin e të gjithëve dhe sigurimin e vazhdimësisë së biznesit për të gjithë klientët tanë. Është përgjegjësi e jonë ndaj të gjithë punonjësve, partnerëve dhe klientëve tanë.

Për të mbrojtur më tej shëndetin e punonjësve tanë, u vendos që punonjësit tanë të ndahen në ekipe që punojnë nga shtëpia dhe ekipet që punojnë në zyrë.

Punonjësit, puna e të cilëve nuk mund të bëhet pa probleme nga shtëpia, vazhdojnë të punojnë në vendet e tyre të punës (në ambientet e Grupit STORM dhe në terren) pasi edhe ne duhet të kujdesemi për klientët tanë dhe nevojat e tyre të biznesit në këto kohë sfiduese. Për punonjësit që do të vazhdojnë të punojnë në ambientet e Grupit STORM dhe në terren, ne kemi siguruar mbrojtje maksimale shëndetësore gjatë kryerjes së punëve të tyre (përmirësim i pastrimit të hapësirës, ​​dezinfektimit dhe kushteve të tjera të nevojshme të higjienës).

Ndër masat që kemi marrë janë shtyrja e të gjitha udhëtimeve zyrtare jashtë vendit, kufizimi i udhëtimeve zyrtare në Kroaci dhe rekomandimi i rreptë që të shtyhen të gjitha udhëtimet private.

Rekomandohet gjithashtu ulja e numrit të takimeve direkte. Të gjitha kompanitë anëtare të Grupit STORM kanë infrastrukturë dhe mjetet të nevojshme për të siguruar vazhdimësinë dhe mbështetjen e biznesit për të gjithë klientët tanë. Në përputhje me rrethanat, ne do të jemi atje për ju në çdo hap të biznesit tuaj si më parë.

Grupi STORM ka ndërmarrë masat e parapara për virusin korona (COVID-19)

Mbroni biznesin tuaj nga sulmet kibernetike! Ne kemi një zgjidhje

Në muajt e fundit, ne kemi qenë dëshmitarë të një përpjekje të fortë për hakerim global që po çon në një rrezik sigurie për sistemet e TIK-ut të biznesit që synojnë vjedhjen e të dhënave dhe informacionit të biznesit. 

Si pjesë e sistemit global të IT, ndërmarrjet / organizatat që veprojnë në tregun kroat janë gjithashtu objektiva të mundshëm të sulmeve të tilla, siç dëshmohet nga sulmet e përditshme ndaj korporatave dhe organizatave kroate që kanë baza të të dhënave të mëdha të përdoruesit fundorë.

Nga pikëpamja e sigurisë, është treguar se qasja tradicionale, e bazuar në model për të mbrojtur kompjuterët dhe serverët nuk është adekuat për të mbrojtur gjithëpërfshirjen e sistemit të TIK-ut të biznesit nga sulmet gjithnjë e më të përparuara të kompjuterave. Evolucioni i sulmeve është përshpejtuar ndjeshëm në të gjitha fushat (nga masa në sulme të synuara) dhe është saktësisht qëndrueshmëria financiare e sulmeve të tilla (shikuar nga këndvështrimi i sulmuesve) që siguron zhvillimin e tyre të mëtejshëm dhe kompleksitetin në rritje.

Për të parandaluar në mënyrë efektive sulmet me qëllim të keq në pjesët e synuara të sistemit TIK, qoftë brenda ose brenda cloud, kërkohet zbatimi i një modeli të shtresuar dhe gjithëpërfshirës të sigurisë në internet.

STORM Computers është partneri kryesor Trend Micro në Kroaci me bazën më të madhe të instalimit Trend Micro - për mbrojtjen e klientit, serverit ose rrjetit. Zgjidhjet Trend Micro janë shtresa dhe më të mirat në treg në zgjidhjen e problemeve të sigurisë, siç dëshmohet nga kompanitë e pavarura kërkimore si NSS LABS, ndërmarrja kërkimore Forrester dhe Gartner. Përvoja e përdoruesve tanë gjithashtu konfirmon këtë, pa marrë parasysh nëse përdoruesit përdorin zgjidhje Trend Micro për të mbrojtur kompjuterët e klientëve, serverët, segmentet specifike të rrjetit / tërë rrjetin, ose duke përdorur teknologji të përparuar të zbulimit për sulme të panjohura ose të drejtuara duke ekzekutuar skedarë në një mjedis të izoluar ( sandbox). Zgjidhjet Trendi Mikro (grupuar në disa njësi) mund të shihen në lidhjen e mëposhtme

Duke marrë parasysh kompleksitetin (gjerësia e portofolit) të zgjidhjeve Trend Micro, ne jemi në dispozicionin tuaj për informacion më të detajuar mbi zgjidhjet e mundshme për të mbrojtur sistemin tuaj TIK.

IDC shpall Pure Storage si udhëheqësin e tregut global për all-flash-array (AFA)!

IDC shpall Pure Storage si udhëheqësin e tregut global për all-flash-array (AFA)!

IDC shpall Pure Storage si udhëheqësin e tregut global për all-flash-array (AFA)! Në raportin e tyre të fundit, një nga kompanitë më të mëdha të analitikës, IDC, shprehet se tregu AFA është rritur ndjeshëm në dy vitet e fundit, me ndryshimin më të madh në furnizuesit duke u reflektuar në strategjitë e tyre afatgjata, mënyrën se si ata ndjekin kënaqësinë e klientit dhe mënyrën sesi ato trajtojnë freskimet teknologjike. Pure Storage ngriti renditjen në të gjitha fushat.

Pure Storage FlashArray ofron një zgjidhje më të thjeshtë, më efikase dhe fleksibël për infrastrukturën në re dhe aplikacione të pasura me të dhëna, si inteligjencën artificiale, mësimin e makinerive dhe analitikën e madhe të të dhënave. Me risitë e tij teknologjike dhe modelin e biznesit, Pure Storage ka bërë një largim të madh nga çdo zgjidhje ruajtjeje deri më sot.

Me Pure Storage, STORM Computers u mundëson kompanive të transformojnë përmes një rritje të konsiderueshme të performancës dhe efikasitetit me më pak kosto. Shikoni më shumë.

 

 

Gold Partner TrendMicro

Shqip

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

Storm ICT, një nga kompanitë kryesore në Ofrimin e Shërbimeve IT, ka arritur një arritje të rëndësishme duke arritur statusin e Gold Partner me TrendMicro, një lider global në zgjidhjet e sigurisë kibernetike.

Kjo njohje prestigjioze është një dëshmi e përkushtimit të Storm ICT për të ofruar shërbime të nivelit të lartë të sigurisë kibernetike dhe për të qëndruar në ballë të tendencave të industrisë. Statusi Gold Partner jo vetëm që njeh përkushtimin e kompanisë ndaj përsosmërisë, por gjithashtu thekson ekspertizën e saj në vendosjen dhe menaxhimin e zgjidhjeve më të avancuara të sigurisë të TrendMicro.

Emërtimi i TrendMicro's Gold Partner u jepet kompanive që demonstrojnë një nivel të lartë ekspertize në zbatimin dhe mbështetjen e zgjidhjeve TrendMicro, si dhe një histori të provuar të kënaqësisë së klientit. Duke arritur këtë status, Storm ICT ka forcuar pozicionin e tij si një partner i besuar për bizneset që kërkojnë masa të forta të sigurisë kibernetike për të mbrojtur asetet e tyre dixhitale.

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

Storm ICT, një nga kompanitë kryesore në Ofrimin e Shërbimeve IT, ka arritur një arritje të rëndësishme duke arritur statusin e Gold Partner me TrendMicro, një lider global në zgjidhjet e sigurisë kibernetike.

Kjo njohje prestigjioze është një dëshmi e përkushtimit të Storm ICT për të ofruar shërbime të nivelit të lartë të sigurisë kibernetike dhe për të qëndruar në ballë të tendencave të industrisë. Statusi Gold Partner jo vetëm që njeh përkushtimin e kompanisë ndaj përsosmërisë, por gjithashtu thekson ekspertizën e saj në vendosjen dhe menaxhimin e zgjidhjeve më të avancuara të sigurisë të TrendMicro.

Emërtimi i TrendMicro's Gold Partner u jepet kompanive që demonstrojnë një nivel të lartë ekspertize në zbatimin dhe mbështetjen e zgjidhjeve TrendMicro, si dhe një histori të provuar të kënaqësisë së klientit. Duke arritur këtë status, Storm ICT ka forcuar pozicionin e tij si një partner i besuar për bizneset që kërkojnë masa të forta të sigurisë kibernetike për të mbrojtur asetet e tyre dixhitale.

Storm ICT arrin statusin e partnerit të artë me TrendMicro

STORM ICT L.L.C has been awarded by Business Excellence Awards: Best Integrated IT Services Company ‐ Balkans

Following on from your recent nomination acceptance in the Business Excellence Awards 2022, the judging panel have made their final decisions and we are delighted to be the one to share the results with you. It is our great pleasure to inform you that STORM ICT L.L.C has been awarded:

Best Integrated IT Services Company ‐ Balkans

STORM ICT L.L.C has been awarded by Business Excellence Awards: Best Integrated IT Services Company ‐ Balkans